Du er her
Hjem > Grønne tage

Grønne Tage

Grønne tage er temperaturregulerende, og de reducerer energiforbruget, både til aircondition om sommeren og opvarmning om vinteren. Desuden er de støjreducerende.

Grønne tage kan anvendes på huse med fladt tag eller med lav taghældning. Grønne tage kan desuden reducere nedløbet fra tagflader med over 50 procent. Derfor er det billigere, at etablere grønne tage, frem for at udbygge eksisterende kloaksystemer.

Foruden at skulle tilbageholde så meget vand som muligt, skal et grønt tag også kunne aflede overskydende regnvand hen til nedløbene. Et grønt tag er således effektivt til håndteringen af regnvandet i byerne,- med udsigten til flere skybrud i fremtiden.

For en god afvanding af et grønt tag, kræves det rigtige vækstmedie og et drænsystem, der sikrer vandet frit løb hen til afløbsbrønden.
Der er mange fordele ved at vælge et grønt tag:

Et grønt tag reducerer CO2-udledningen.

Grønne tage tilbageholder mellem 30-90 % af den årlige nedbør, hvilket giver mindre belastning på afløbssystemerne.

Ved kombination af regnvandsbassin og faskiner, gør det bortledningen af regnvand på egen grund, meget lettere.

Grønne tage kan forlænge tagmembranens levetid med op til 50 %.

Det grønne tag er isolerende, således at det holder effektivt på varmen om vinteren og medvirker til, at varmen holdes ude om sommeren.

 

Vores primære aktionsområder er: Silkeborg, Sejs, Bjerringbro, Gammel Ry, Ulstrup, Hammel, Virklund, Ry, Svejbæk, Thorsø, Them og Ans m.v.

Top